Het winkelcentrum in Apeldoorn met nog échte speciaalzaken!

Foto's van het Sinterklaasfeest 2017

 

Op zaterdag 2 december was het weer zo ver! Het grote Sinterklaasfeest van het Schubertplein. Nadat er ruim 80 kinderen op het Schubertplein waren verzameld, hebben de pieten hen meegenomen naar Buurthuis Maasstraat om daar verder te feesten met Sinterklaas. Er werd gezongen en gedanst en uiteraard heeft Sinterklaas voor alle kinderen die zich hadden aangemeld een cadeautje meegenomen.

Het Sinterklaasfeest werd mede mogelijk gemaakt door:

Foto's van Cultuur bij je buur

 

Jumbo van de Bunt en Markant zorgden samen met Cultuur bij je Buur voor een leuke gevarieerde middag in een tent op het plein. Wouter van de Bunt; “wij hebben net als vorige jaren weer mee gedaan aan de activiteit ‘Cultuur bij je Buur’. Een prachtig initiatief waarbij artiesten door heel Apeldoorn op onverwachte plekken optreden”.

 

Het Dialect Koor Apeldoorn wil de cultuur historie van het “Oost-Veluws dialect” bewaren, voor nu en in de toekomst. Het koor zong, onder leiding van een dirigent en begeleid door drie muzikanten, uitsluitend in het Nedersaksische dialect.

Het jeugdcircus van Apeldoorn! Ballopen, eenwieleren, acrobatiek, jongleren, flowerstick; de kinderen van het jeugdcircus konden het allemaal en ze laten het met veel plezier zien. Tracks is een akoestische coverband met grote liefde voor een breed repertoire aan voor velen herkenbare muziek. Van pop en ballads tot wat meer rock en soul invloeden... we houden van afwisseling! Pure muziek -met respect voor het origineel- is wat wij met veel plezier overal waar kan willen brengen!

 

Het was een zeer gevarieerd programma dus!

Foto's van het Moederdagontbijt

 

Jumbo van de bunt heeft de Apeldoornse moeders weer eens flink in het zonnetje gezet. Maar liefst 250 vrouwen hebben een geheel gratis een lunch aangeboden gekregen op de dag voor Moederdag.

 

Terwijl de moeders genoten van een heerlijke lunch welke met zorg samen is gesteld door de bakkers van Jumbo van de Bunt, was er tevens vermaak voor de kinderen en de papa’s. Zij konden onder toezicht van het kindercircus allerlei uitdagende activiteiten doen.

Foto's van het Sinterklaasfeest

 

Wat een feest! Het was de bedoeling dat het grote Sinterklaasfeest in de speeltuin achter Starink werd gehouden maar door de slechte weersverwachtingen heeft de ondernemersvereniging samen met Sinterklaas en alle pieten besloten het feest te verplaatsen naar het buurthuis. En met groot succes! Bijna 100 kindjes met ouders, opa, oma en broetjes/zusjes kwamen naar dit gezellige feest.

 

Ondanks dat er een ondeugende zeurpiet aanwezig was en het probleem dat er steeds instrumenten verdwenen, is het allemaal goed gekomen! Iedereen heeft gedanst, gezongen en vol spanning op Sinterklaas gewacht. Wat was het spannend, de kindjes konden niet wachten tot het bekende sinterklaaslied gespeelt werd. Er werd uit volle borst meegezongen en ja hoor, daar was hij dan: Sinterklaas!

 

En natuurlijk heeft Sinterklaas voor alle kinderen dat zich hebben opgegeven een leuke cadeautje meegenomen, want wat is nu een sinterklaasfeest zonder cadeautjes!

Zelfs heeft hij rekening gehouden met de kinderen dat spontaan langs kwamen zonder het door te hebben gegeven, maar... wil je volgend jaar net zo'n leuk cadeau als de rest... geef je volgend jaar op!

 

Namens de ondernemersvereniging van het Schubertplein, Sinterklaas en de pieten bedankt voor de gezelligheid en tot snel!

Foto's van het Horrorfeest van het jaar

 

We lopen zaterdagavond met een groep van tien tot vijftien een horrortocht door stukkenbos in Apeldoorn Zuid. Georganiseerd door de ondernemersvereniging van het Schubertplein. Zaklampjes op mobiele telefoons staan zowat het hele uur dat de wandeling duurt aan, maar de schrik is er niet minder om als een bebloed lijk van een hoge tak valt.

 

Links kraakt een grote tak. Gegil volgt. Dan weer heel lang niks. Je zou bijna denken dat je net zo als net weer verkeerd loopt, toen bleek dat een groot deel van de wegwijspijltjes van de boomstammen gejat was en er even nul zombies te bekennen waren. We lopen en het is stil. Maar dan raast er plots een engerd met een kettingzaag achter ons.

 

Dat geluid van die kettingzaag ging steeds harder. Tot het punt dat ik dacht dat rennen de beste optie leek, verzucht een meisje in het busje terug naar de kroeg. "Ik moest bijna huilen", zegt haar vriendin. "Het was heel gaaf maar ik had verwacht dat het enger zou zijn", zegt Merel van de Beek (26). Haar vriendin Saskia de Geit (32) beaamt: "Er was een heel stuk waar niks gebeurde, maar dat kwam doordat er pijlen van de bomeb waren gejat. Die kettingzagen waren wel doodeng". Merel: "Volgend jaar gaan we zeker weer. De organisatie was goed. Overal stonden mensen in oranje hesjes om je de goede kant op te wijzen, dat was door die missende pijltjes extra handig." Saskia: "Inderdaad. Als je bedenkt dat dit de eerste keer was... En dit was gratis. In Walibi betaal je veel geld voor een vergelijkbare ervaring."

 

"In janurai is de ondernemersvereniging opgericht en toen als wilden we twee activiteiten in het jaar organiseren waarmee we ons onderscheiden", vertelt Wouter van de Bunt, voorzitter van de vereniging. Dat is een moederdagactiviteit geworden en Halloween. Daarvoor hebben we speciaal een werkgroep opgericht.

Zat ideeën: naast kraampjes een lampionoptocht en een tarotkaartlezer moest er een horrortocht komen. "De werkgroep liet zich inspireren door de film The Conjuring. De leden hadden 'm zo'n honderd keer gezien". 250 horrorliefhebbers meldden zich en zo'n zestig jonge winkelmedewerkers en buurtgenoten die lucht kregen van de plannen melden zich vrijwillig als acteur. De aanmelders werden van tevoren gewaarschuwd: alleen voor 16-plussers, geen mensen met hartklachten of zwangere vrouwen. "beter iets te voorzichtig dan achteraf horen dat het veel te eng was". Behalve de grootste opkomst voor de horrortocht liepen ruim 90 kinderen met de lampionoptocht mee. De organisatie is opgetogen:  "We willen dit thema volgend jaar zeker weer oppakken maar dan nog grootser."  Stedendriehoek

Foto's waterpret op het Schubertplein

 

Waterpret voor de buurtkinderen, georganiseerd door de ondernemers van het Schubertplein.

Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en feitjes van het winkelcentrum.

© Winkelcentrum Het Schubertplein Apeldoorn | 2019

Realisatie: YVONNE RECLAME!